SUSTAINABLE DESIGN

Siu Sai Wan Complex, Hong Kong

The Siu Sai Wan Complex provides leisure and recreational facilities within an iconic green building envelope for residents of the Eastern District of Hong Kong Island. The complex encourages public interaction and minimizing energy consumption.

The journey begins with the timber-esque sun-shading screens that move from the exterior to the interior. An atrium, designed as a ‘vertical street’, was created allowing balconies, platforms and paths to strategically spiral upwards. The atrium also allows people views around the building as they travel, enriching the liveliness of the streetscape. Topped with frosted glass and with horizontal sun-shading slats on the two open sides, the atrium is high, naturally ventilated and lit with daylight. Energy consumption is significantly reduced as a result of green features incorporated in the interior and exterior of the complex.
 

SELECTED PROJECTS

Siu Sai Wan Complex, Hong Kong

The Siu Sai Wan Complex provides leisure and recreational facilities within an iconic green building envelope for residents of the Eastern District of Hong Kong Island. The complex encourages public interaction and minimizing energy consumption.

The journey begins with the timber-esque sun-shading screens that move from the exterior to the interior. An atrium, designed as a ‘vertical street’, was created allowing balconies, platforms and paths to strategically spiral upwards. The atrium also allows people views around the building as they travel, enriching the liveliness of the streetscape. Topped with frosted glass and with horizontal sun-shading slats on the two open sides, the atrium is high, naturally ventilated and lit with daylight. Energy consumption is significantly reduced as a result of green features incorporated in the interior and exterior of the complex.