ARCHITECTURE

New Campus for The Technological and Higher Education Institute of Hong Kong (THEi), Hong Kong

Ronald Lu & Partners worked with the Vocational Training Council (VTC) to create a new campus in Chai Wan for the Technological and Higher Education Institute (THEi). The campus design focuses on the integration between the school community and the neighbourhood. Adopting a twin-block design, the campus is opened to an adjacent public park and the prevailing summer wind, embracing the outdoor public green space and extending it vertically through “sky-rise greening” via various terraces and “pocket spaces” located on multiple levels.

The purpose of the campus is to foster the exchange of ideas, not just within the closed boxes of the school community, but also in the natural environment and with the neighbourhood. Visual links between the neighbourhood and the harbour and mountain backdrops are preserved and a greenery coverage of over 40 percent is achieved, adding humane, soft touches to the spaces between the blocks. These spaces also enjoy high permeability of light and air and preserve sightlines, enhancing the liveability of the campus and improving the environment of neighbourhood.

The project has attained the BEAM Plus Provisional Platinum Rating, and it is scheduled for completion in 2017.

EDUCATION

New Campus for The Technological and Higher Education Institute of Hong Kong (THEi), Hong Kong

Ronald Lu & Partners worked with the Vocational Training Council (VTC) to create a new campus in Chai Wan for the Technological and Higher Education Institute (THEi). The campus design focuses on the integration between the school community and the neighbourhood. Adopting a twin-block design, the campus is opened to an adjacent public park and the prevailing summer wind, embracing the outdoor public green space and extending it vertically through “sky-rise greening” via various terraces and “pocket spaces” located on multiple levels.

The purpose of the campus is to foster the exchange of ideas, not just within the closed boxes of the school community, but also in the natural environment and with the neighbourhood. Visual links between the neighbourhood and the harbour and mountain backdrops are preserved and a greenery coverage of over 40 percent is achieved, adding humane, soft touches to the spaces between the blocks. These spaces also enjoy high permeability of light and air and preserve sightlines, enhancing the liveability of the campus and improving the environment of neighbourhood.

The project has attained the BEAM Plus Provisional Platinum Rating, and it is scheduled for completion in 2017.