ARCHITECTURE

Parc Central, Guangzhou, China

Located in Guangzhou’s Tianhe district, the project creates a new leisure and commercial destination for the city and  strives to be a new international benchmark. The 110,000 sq. m. site includes retail, leisure and dining facilities, designed around a sunken garden landscape.

The design is based on the Chinese symbol of two fish, and creates flowing yet permeable volumes of retail space with garden spaces set around and within their forms. It is over-sailed by a partially-covered and landscaped promenade link to the nearby transport interchange. With the objective of making the open areas usable year round, the ETFE roof panels include exposed areas to provide access to the retail mall. The vertical green walls and green planted routes found throughout the site also enhance the development’s green objective, allowing rainwater collection from the roof and low-E glass on the façades.

In collaboration with Benoy

COMMERCIAL

Parc Central, Guangzhou, China

Located in Guangzhou’s Tianhe district, the project creates a new leisure and commercial destination for the city and  strives to be a new international benchmark. The 110,000 sq. m. site includes retail, leisure and dining facilities, designed around a sunken garden landscape.

The design is based on the Chinese symbol of two fish, and creates flowing yet permeable volumes of retail space with garden spaces set around and within their forms. It is over-sailed by a partially-covered and landscaped promenade link to the nearby transport interchange. With the objective of making the open areas usable year round, the ETFE roof panels include exposed areas to provide access to the retail mall. The vertical green walls and green planted routes found throughout the site also enhance the development’s green objective, allowing rainwater collection from the roof and low-E glass on the façades.

In collaboration with Benoy